Ajankohtaista koronatilanteen tuomista muutoksista

Tähän on koottu asioita, miten maaliskuun koronarajoitukset vaikuttavat Nivalan seurakunnan toimintaan. Tätä sivua päivitetään aina sitä mukaan, kun saamme uusia ohjeita. Viimesin päivitys on tehty ma 1.3.2021 klo 10.35.

Jumalanpalvelukset toimitetaan edelleen ilman läsnäolevaa seurakuntaa siten, että paikalla kirkossa ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalveluksiin voi osallistua nettiradion ja livestriimin välityksellä. Linkit löytyvät kotisivuiltamme. Kun jumalanpalvelus päättyy, kirkon pääovi aukaistaan tunnin ajaksi. Tämän tunnin aikana seurakuntalaisilla on mahdollisuus osallistua ns. jälkiehtoolliselle. Muistathan, että kirkkoon voi tulla vain terveenä.  Huolehdithan käsihygieniasta ja turvavälien toteutumisesta. Kirkossa voi olla yhtä aikaa läsnä kymmenen henkilöä. Työntekijät ohjeistavat kirkkoon saapuvia siten, että kaikkien turvallisuus säilyy.

Maaliskuussa messuja järjesteään seuraavasti:

su 14.3. klo 10

su 21.3. klo 10

su 28.3. klo 10

Lisäksi keskiviikkona 17.3. on illalla viikkomessu. Tähän ilmoittaudutaan ennakkoon (12.3. mennessä) kirkkoherranvirastoon. Viikkomessuja toimitetaan puolen tunnin välien klo 18 alkaen  niin monta, että kaikki ilmoittauneet pääsevät mukaan.

*

Kirkolliset toimitukset järjestetään seurakunnan tiloissa, ja niissä voi olla läsnä papin, kanttorin ja suntion lisäksi enintään kymmenen henkilöä. Hautaan siunaamisissa ja niiden jälkeisissä muistotilaisuuksissa läsnäolijoiden määrä voi olla hieman tätä suurempi, mutta tilaisuudet on syytä pitää pienimuotoisina.

*

Kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa on voimassa maskisuositus. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita.

*

Kotikäyntejä tehdään riskiryhmien suojelemiseksi vain painavista sielunhoidollista syistä. Pappeja voi tällaisissa tapauksissa pyytää käymään. Myös yksityisen ehtoollisen viettämiseen on mahdollisuus. Ota rohkeasti yhteyttä seurakunnan pappeihin!

*

Lasten ja nuorten toimintaa on mahdollista jatkaa alle 12-vuotiaiden kanssa. Päiväkerhot jatkuvat edelleen siten, että vanhemmat jättävät lapsensa kerhopaikan ovelle, missä lastenohjaajat ovat vastassa. Lapset voivat osallistua kerhoon vain täysin terveinä. Perhekerhojen tilalla toteutetaan lapsiparkkia. Tästä on ilmoitettu suoraan perhekerhossa käynteille perheille. Lisätietoja voi kysellä lastenohjaajilta.

Kokkikerhon, lasten kuoron, isostoiminnan ja rippikoulujen osalta ryhmien vetäjät tiedottavat suoraan ko. ryhmiä. Hiihtolomalle kaavailtu rippileiri totetuteaan tämän hetken suunnitelman mukaan siten, että viikolla 10 järjestetään epäoppitunneja ja varsinainen leirijakso Vinnurvan leirikeskuksessa pääsiäisenä. Leiri päättyy nuorten konfirmaatioon Nivalan kirkossa toisena pääsiäispäivänä ma 5.6. klo 18. Perheitä on informoitu asiasta.

*

Kirkkoherranvirasto, taloustoimisto ja diakoniatoimisto palvelevat toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Mikäli Sinulla on asiaa, mikä pitää hoitaa kasvotusten, voit varata ajan.

*

Peltolan pappilan lähetyskirppis on toistaiseksi suljettu.

*

Mikäli jonkin asia askarruttaa sinua, ole rohkeasti yhteydessä. Me työntekijät olemme täällä Sinua varten ja meille voi soittaa tai jättää soittopyynnön.

Aina vaan pitäisi jaksaa, vaikka pitkittynyt tilanne koettelee. On tärkeää, että kaikki yhdessä toimimme viranomaisten ohjeiden ja suositusten mukaan.  Sinnikkyyttä ja sisua - sitä tilanne vaatii. Katsotaan kuitenkin yhdessä kohti kevättä. Aurinko lämmittää jo! Luotetaan Jumalaan ja pidetään huolta toinen toisistamme.

Hyvä Jumala Sinua varjelkoon.

Sanna Jukkola

*

Kaikki Oulun hiippakunnan ohjeistukset löydät täältä:

Oulun hiippakunnan ohjeita koronavirustilanteessa | Oulun hiippakunta