Ajankohtaista koronatilanteesta

Tähän sivulle on koottu asioita, miten voimassa olevat koronarajoitukset vaikuttavat Nivalan seurakunnan toimintaan. Tätä sivua päivitetään aina sitä mukaan, kun saamme uusia ohjeita. Nämä ohjeet ovat voimassa 23.5.2021 asti. Viimeisin päivitys on tehty ke 5.5.2021 klo 16:10.

Jumalanpalveluksiin voidaan ottaa 40 henkilöä työntekijöiden ja avustajien lisäksi. Seurakuntalaisia pyydetään tulemaan pääovelle, mistä työntekijät ohjaavat väen sisään turvallisesti siten, että molemmilla sivuristeillä istuu 10 henkilöä ja pitkällä ristillä käytävän molemmin puolin 10 henkilöä. Tämä ohje muuttuu 10.5. alkaen siten, että kirkossa voi olla 80 henkilöä, eli 20 henkilöä/ osasto.  Jumalanpalveluksiin voi edelleen osallistua nettiradion ja/ tai livelähetysten kautta. Läsnäolijoita tiedotetaan, kun lähetykset käynnistyvät, ja mitkä alueet kirkossa ovat sellaisia, jotka näkyvät striimissä. Linkit löytyvät kotisivuiltamme.

Kirkon ovet ovat avoinna kokeiluluontoisesti keskiviikkoisin klo 17-19.  Jatkamme kokeilua toukokuun loppuun asti. Voit halutessasi tulla hiljentymään, sytyttää rukouskynttilän tai keskustella paikalla olevan papin tai kanttorin kanssa. Käynti on pääovesta. Myös hissi on auki.

*

Kirkolliset toimitukset järjestetään pääsääntöisesti seurakunnan tiloissa, ja niissä voi olla läsnä papin, kanttorin ja suntion lisäksi enintään kymmenen henkilöä. Tämä ohje muuttuu 10.5. siten, että koolla voi olla työntekijöiden lisäksi 20 henkilöä. Kirkollisissa toimituksissa (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautajaiset) voidaan kuitenkin käyttää ns. pastoraalista harkintaa, mikä takaa sen, että lähimmät henkilöt voivat osallistua toimitukseen. Kirkossa voidaan soveltaa ns. sektorimallia, eli kirkon eri osastoissa voi olla kymmenen henkilöä/osasto ja 10.5. lähtien 20 henkilöä/osasto.

Hautaan siunaamisissa ja niiden jälkeisissä muistotilaisuuksissa taataan se, että vainajan lähimmät omaiset voivat osallistua niihin. Tilaisuudet on kuitenkin edelleen syytä pitää pienimuotoisina.

Koska Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronatilanteessa takaisin perustasolle, on kasteen järjestäminen kotonakin mahdollista. Huomaathan kuitenkin, että tässä tapauksessa kyseessä on yksityistilaisuus, ja sitä koskee kymmenen hengen rajoitus. Tämä rajoitus on voimassa 10.5.2021 asti. Sen jälkeen yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitus nousee kahteenkymmeneen henkilöön.  Suosittelemme edelleen kastetoimitusten järjestämistä seurakunnan tiloissa.

*

Kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa on voimassa maskisuositus. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita.

*

Seurakunnan tiloja, erityisesti isoa salia, käytetään viikosta 16 alkaen ppky Kallion koronarokotustilana tiistain ja torstain välisenä aikana. Rokotukset eivät estä seurakunnan omaa toimintaa, esimerkiksi perjantaille ja lauantaille jo sovitut ja sovittavat muistotilaisuudet voidaan totetuttaa.

*

Paikkakunnan hoitokodeissa ja terveyskeskuksessa vieraillaan hartauksia. Toimimme aina kyseisen paikan ohjeistuksen mukaisesti.

*

Lasten ja nuorten toiminta saa edelleen jatkua. Päiväkerhot jatkuvat edelleen siten, että vanhemmat jättävät lapsensa kerhopaikan ovelle, missä lastenohjaajat ovat vastassa. Lapset voivat osallistua kerhoon vain täysin terveinä. Perhekerhojen tilalla toteutetaan lapsiparkkia. Tästä on ilmoitettu suoraan perhekerhossa käynteille perheille. Lisätietoja voi kysellä lastenohjaajilta. Kokkikerhot, lasten kuoro, isostoiminta ja yökahvilatoiminta jatkuu, samoin rippikoulut.

*

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto palvelevat myös paikanpäällä, mutta suosittelemme kuitenkin edelleen asiointia puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.  Diakoniatoimisto palvelee ajanvarusperiaatteella.

*

Hautausmaille on toimitettu siirtolavat kevätsiivouksia varten. Siivoustalkoot järjestetään viikolla 18.

*

Kevät ja kesä on jo lähellä. Iloitaan siitä! Toimitaan ohjeiden ja suositusten mukaisesti, ja pidetään huolta toisistamme.

Sanna Jukkola

*

Kaikki Oulun hiippakunnan ohjeistukset löydät täältä:

Oulun hiippakunnan ohjeita koronavirustilanteessa | Oulun hiippakunta