Ajankohtaista koronatilanteesta

Tälle palstalle päivitetään ajantasaisia tietoja koronatilanteen vaikutuksista Nivalan seurakunnan toimintaan. Viimeisin päivitys on tehty to 20.1.2022 klo 12.20. Oulun hiippakunnan ohjeistus on voimassa tammikuun loppuun asti. 

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset (esim. hautaan siunaamiset) voidaan järjestää terveysturvallisuusohjeita noudattamalla. Uskonnollisissa tilaisuuksissa ei ole mahdollisuutta kysyä koronapassia.

Seurakunnan tiloihin voidaan ottaa 1/4 tilan ensimmäiskapasiteetista, mikä tarkoittaa kirkkoon 150 henkilöä, isoon saliin 40 henkilöä ja pieneen saliin 10 henkilöä. Uuden hautausmaan kappeliin voimme ko. aikavälillä ottaa 45 henkilöä ja muille kappeleille 20 henkilöä.

Yksityistilaisuudet (esim. muistotilaisuudet) on syytä pitää pienimuotoisina. Pappi ja kanttori osallistuvat muistotilaisuuteen omaisten niin toivoessa.  Suositusten mukaan kotikasteet ovat edelleen mahdollisia, mutta kastetilaisuuden voi järjestää myös seurakunnan tiloissa, esim. kirkossa. 

Jumalanpalvelukset striimataan ja ne kuuluvat nettiradiosta. Kirkossa ohjataan istumaan joka toiselle penkkiriville. Käynti kirkkoon on pääovesta. Kirkossa on mahdollisuus pestä kädet, desinfioida kädet ja pitää hyvät turvavälit. 

Lasten ja nuorten toiminta jatkuu. 

Sovitut kokoukset (johtokunnat, kirkkoneuvosto) voidaan järjestää. 

Muistatahan, että voit osallistua vain terveenä - tämä koskee myös päiväkerhoon tuotavia lapsia.

Aikuisten kokoava ryhmätoiminta (esim. kuoro, Hopeaiänkerho, perhekerhot, Ranni-kahvila, Raamattu- ja rukouspiiri) jatkavat näillä näkyminen toimintaansa helmikuun alusta. 

Seurakunnan eräs tärkeä tehtävä on kantaa osaltaan vastuuta yhteiskunnan henkisestä kriisinkestävyydestä.

Seurakunnan viesti pitkittyneen pandemian keskellä on edelleen: luotetaan Jumalaan ja välitetään toisista

 

Hyvän Jumalan varjelusta.

Sanna Jukkola, kirkkoherra puh. 040 - 532 55 77

 

Kaikki Oulun hiippakunnan ohjeistukset löydät täältä:

Oulun hiippakunnan ohjeita koronavirustilanteessa | Oulun hiippakunta

Ota yhteyttä