Kirkkomaa

Kirkkotie 6 , 85500 Nivala

Nivalan seurakunnan sankarihautoja sekä talvi- ja jatkosodan muistomerkki kesällä kuvattuna

Nivalan kirkon ympärillä oleva hautausmaa on ollut käytössä vuodesta 1760 lähtien. Kirkkomaalle on pystytetty muistomerkit jääkäreille, vapaussodalle, talvi- ja jatkosodalle, sodan aikaisille sukupolville, Karjalaan jääneille ja nälkään kuolleille.

Presidentti Kyösti Kallion hautamuistomerkki sekä talvi- ja jatkosodan muistomerkki ovat kuvanveistäjä Kalervo Kallion käsialaa. Sankaripatsas on vuodelta 1960.

Nivalan sankarihautausmaa puhuttelee kirkkomaalla kävijöitä valkoisten puuristien rivistöllään.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Nivalan kirkko

Kirkkotie 6, 85500 Nivala

Kirkkomaan siivoustalkoot

Tervetuloa talkosiin - haravoidaan porukalla, turvavälit huomioden. Seurakuntalaisten pyynnöstä talkoot järjesteään iltasella, jotta myös työelämässä mukana olevat pääsevät mukaan.