Juhannusheraa padoissa seurakunnan keittiössä

Lähetys- ja avustustyö

Lähetystyö on seurakunnan perustehtävä, joka sisältyy kaikkiin työmuotoihin.

Lähetystyö on Jumalan valtakunnan työtä lähellä ja kaukana, ja se perustuu Jeesuksen jättämään kastekäskyyn:

”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt.28:18–20).

Olemme siis kastettuina kristittyinä saaneet kutsun tähän yhteiseen tehtävään.

Jokaisella on mahdollisuus olla toteuttamassa lähetystyötä omilla taidoillaan ja tiedoillaan. Tervetuloa mukaan lähetystyön laajalle kentälle, kukin omalle paikalleen, kaikki

• paistajat ja pussittajat
  • nikkarit ja neulojat
  • keittäjät ja kutojat
  • säilöjät ja säästäjät
  • lahjoittajat ja laulajat
  • puhujat ja päättäjät
  • rahtaajat ja rukoilijat
  • ym. tekijät ja taitajat!

Haluatko sinä tukea lähetystyötä?

Mikäli haluat toimia lähetyksen vapaaehtoistyössä, ota yhteyttä kirkkoherraan.

Seurakunta tukee lähetystyötä budjettivaroista vuosittain 22 500 eurolla. Sen lisäksi varoja lähetystyöhön kerätään erilaisin myyjäisin, tempauksin ja lounailla sekä muulla vapaaehtoisella toiminnalla n. 20.000 euroa vuodessa.

Tapahtumia ja tilaisuuksia

• lähetyslounas äitienpäivänä
  • punaisen heran myynti juhannusviikolla
  • Tasauspäivä -tempaus syksyllä
  • lähettivierailuja
  • lähetyspiiri Peltolan pappilassa
  • hyvin hoidettu kirpputori Peltolan pappilassa. KIRPPIS ON 28.11. LÄHTIEN SULJETTU TOISTAISEKSI.
  • ym. tapahtumat ja tempaukset

Nivalan seurakunnan nimikkosopimukset

• Pia ja Mikko Pyhtilä Tansaniassa, nyt kotimaan työssä.
  • Ilkka Repo Namibiassa, nyt kotimaan työssä.

Ystävyysseurakunta

Ystävyysseurakuntatyö on seurakuntien välistä kansainvälistä rajat ylittävää toimintaa. Nivalan seurakunnalla on ystävyysseurakunta Unkarissa BakonycsernyessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Súrissa. Rovastikunnallisena kohteena on Petroskoin luterilainen seurakunta Venäjällä.

Suunnitelmissamme on gospelkuoro Pisaran ja seurakuntalaisten yhteinen matka Unkariin, kunhan maailman koronatilanne sen sallii - ehkäpä vuonna 2023?

Nivalan ystävyysseurakunnan kirkko

Bakonycsernyen kirkko.

Lukiolaisia pienen ojan ylittävällä sillalla Unkarissa
Lukiolaisten ryhmä Unkarissa