Juhannusheraa padoissa seurakunnan keittiössä

Lähetys- ja avustustyö

Lähetystyö on seurakunnan perustehtävä, joka sisältyy kaikkiin työmuotoihin.

Lähetystyö on Jumalan valtakunnan työtä lähellä ja kaukana, ja se perustuu Jeesuksen jättämään kastekäskyyn:

”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt.28:18–20).

Olemme siis kastettuina kristittyinä saaneet kutsun tähän yhteiseen tehtävään.

Jokaisella on mahdollisuus olla toteuttamassa lähetystyötä omilla taidoillaan ja tiedoillaan. Tervetuloa mukaan lähetystyön laajalle kentälle, kukin omalle paikalleen, kaikki

• paistajat ja pussittajat
  • nikkarit ja neulojat
  • keittäjät ja kutojat
  • säilöjät ja säästäjät
  • lahjoittajat ja laulajat
  • puhujat ja päättäjät
  • rahtaajat ja rukoilijat
  • ym. tekijät ja taitajat!

Haluatko sinä tukea lähetystyötä?

Mikäli haluat toimia lähetyksen vapaaehtoistyössä, ota yhteyttä kirkkoherraan.

Seurakunta tukee lähetystyötä budjettivaroista vuosittain 22 500 eurolla. Sen lisäksi varoja lähetystyöhön kerätään erilaisin myyjäisin, tempauksin ja lounailla sekä muulla vapaaehtoisella toiminnalla n. 20.000 euroa vuodessa.

Tapahtumia ja tilaisuuksia

• lähetyslounas äitienpäivänä
  • punaisen heran myynti juhannusviikolla
  • Tasauspäivä -tempaus syksyllä
  • lähettivierailuja
  • lähetyspiiri Peltolan pappilassa
  • hyvin hoidettu kirpputori Peltolan pappilassa. KIRPPIS ON 28.11. LÄHTIEN SULJETTU TOISTAISEKSI.
  • ym. tapahtumat ja tempaukset

Nivalan seurakunnan nimikkosopimukset

• Pia ja Mikko Pyhtilä Tansaniassa, nyt kotimaan työssä.
  • Iina Matikainen ja Jukka Hautala Israelissa.

Voit tukea Pyhtilöiden sekä Matikaisen ja Hautalan työtä lahjoittamalla:

Suomen Lähetysseuran tilinumero on FI38 8000 1400 1611 30. Nivalan seurakunnan viitenumero on 4 074463 002222 565.

Nivalan seurakunnan oma MobilePay-numero on 70135.

Suomen Lähetysseuran keräysluvat: Manner-Suomi RA/2020/3, voimassa 3.1.2020–31.12.2020, myönnetty 3.1.2020, Poliisihallitus. Ahvenanmaa ÅLR 2019/6111, voimassa 2020, myönnetty 13.8.2019 Ahvenanmaan maakuntahallitus.

Ystävyysseurakunta

Ystävyysseurakuntatyö on seurakuntien välistä kansainvälistä rajat ylittävää toimintaa. Nivalan seurakunnalla on ystävyysseurakunta Unkarissa Bakonycsernyessä ja Súrissa. Rovastikunnallisena kohteena on Petroskoin luterilainen seurakunta Venäjällä.

Suunnitelmissamme on gospelkuoro Pisaran ja seurakuntalaisten yhteinen matka Unkariin, kunhan maailman koronatilanne sen sallii.

Nivalan ystävyysseurakunnan kirkko

Bakonycsernyen kirkko.

Lukiolaisia pienen ojan ylittävällä sillalla Unkarissa
Lukiolaisten ryhmä Unkarissa