Totuuden sana

Tästä löydät uusimman Nivala-lehdessä ilmestyneen hartauskirjoituksemme. Aiemmin julkaistuihin teksteihin voi tutustua sivulta löytyvästä arkistosta.

 

Henkisiä lahjoja rukousviikolla

Viime viikonloppuna revontulet näkyivät kauniisti. Taivas täynnä vihreää juovaa ja tuntui että kaikki olivat ottamassa niistä kuvia. Minunkin someni täyttyi revontulikuvista. Tuntui siltä että kaikki pysähtyivät katselemaan taivaan kauniita kuvioita.

Tällä viikolla vietetään kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa. Sen teemana on “Näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä”. Samaan tapaan kuin kuvien ottajat viikonloppuna, itämään tietäjät tarkkailivat taivasta. He seurasivat tähteä, joka johdatti heidät vastasyntyneen Jeesuksen luo. Nämä itämaan tietäjät olivat kulkeneet pitkän, väsyttävän ja vaarallisenkin matkan ja olivat tulleet kunnioittamaan Jumalan poikaa ja antamaan tälle lahjoja. Kultaa, mirhaa ja suitsuketta, kuninkaallisia lahjoja.

Ehkä tämä rukousviikko voisi antaa meille lahjoja, ei materiaalisia, vaan henkisiä lahjoja. Rauhaa, rakkautta lähimmäistämme kohtaan ja ykseyttä kaikkien maailman ihmisten kanssa. Kristityt ovat sisaria ja veljiä, samaa perheväkeä ja sen muistaminen arkipäivässä tuo rauhaa ihmisten välille.

Rukousviikko alkaa 18. päivä ja loppuu 25. päivä. Jokaiselle päivälle on valittu omat lukukappaleet ja rukous, ja tahdonkin toivottaa kaikille rauhaisaa rukousviikkoa ensimmäisen päivän psalmin sanoin:

Herra, sinä olet minut tutkinut, sinä tunnet minut. Missä olenkin, minne menenkin, sen sinä tiedät, jo kaukaa sinä näet aikeeni. Kuljen tai lepään, kaiken olet mitannut, perin pohjin sinä tunnet minun tekemiseni. Kielelläni ei ole yhtäkään sanaa, jota sinä, Herra, et tuntisi. Sinä suojaat minua edestä ja takaa, sinä lasket kätesi minun päälleni. Sinä tiedät kaiken.Se on ihmeellistä, siihen ei ymmärrykseni yllä. (Ps. 139: 1-6.)

Krista Hakkarainen

Nuorisotyönohjaaja

Risti violetilla pohjalla, Totuuden sana -teksti